Csapatépítés a köbön – Bizottságok Albertirsán

Március 10. és 12. között kollégiumunk bizottságai, a Mentori Szolgálat, a Diákpresbitérium és a Szakkollégium Diákbizottság tagjai, elkirándultak egy csapatépítő hétvégére Albertirsa városkájába.

De miért is volt hasznos és szükséges ez a hétvége? – vetődhet fel a kérdés valakiben.

Úgy gondolom, ha egynél több ember dolgozik egy ügyön, akkor ott elkerülhetetlen, hogy félreértések szülessenek. A legtöbbször sajnos nincsen időnk leülni és megbeszélni egy-egy talán aprónak tűnő, de annál fontosabb dolgot. Csak sodródunk az árral, amíg valami hatalmas káosz alakul ki. Azzal viszont, hogy kicsit kiléptünk a megszokott hétköznapokból, lehetőségünk adódott arra, hogy minden gondolatot, érzést, ötletet, elképzelést és problémát megosszunk egymással. Nem is nagyon volt más választásunk, hiszen össze voltunk zárva 3 napra.

A hétvége előtt ugyan volt némi kétségünk a hatékonyságot illetően, hiszen valaki betegen és mindenki borzasztó fáradtan érkezett meg. Félelmeink viszont igen hamar elszálltak, mert mindenki elképesztően nyitott volt minden új ötletre. Egy hatékony nap alatt, összeült minden bizottság külön-külön majd egyben is, és mindenki lehetőséget kapott arra, hogy véleményt formáljon.

A beszélgetések közepette nagyon kedves volt az a felismerés, hogy igazából mindenki előtt ugyanaz a cél lebeg, mégpedig az, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki abból, ami tőlünk telik. Kivált figyelmet szeretnénk fordítani arra, hogy minden kollégista véleménye és problémája meghallgatásra és segítségre találjon. 

Sok-sok óra beszélgetés és ötletelés után egy áhítattal majd egy közös énekléssel zártuk le a napot, másnap pedig az Alberti evangélikus gyülekezet istentiszteletén is részt vettünk, ahol ismét megcsillogtathattuk énektudásunkat.

Összességében úgy vélem, hogy ez egy nagyon konstruktív hétvége volt, hiszen egymást segítve és motiválva számos új ötlettel drukkoltunk elő, így mindenki nagyon elszántan tért vissza, annak érdekében, hogy még szorosabbá és szerethetőbbé tudjuk tenni közösségünket. 

Csoportkép

Alább megtekinthetjük a kollégisták szolgálatát a vasárnapi Istentiszteleten.