Luther Otthon - SzakkollegiumÁtjárások-áthallások Konferencia


Útvonal: Hírek » egyéb programlehetőségek » Átjárások-áthallások Konferencia

Helyszín: Eötvös József Collegium (1118 Budapest, Ménesi út 11–13.)

Átjárások – áthallások
konferenciafelhívás

Az Eötvös József Collegium Magyar Műhelye Átjárások – áthallások címmel interdiszciplináris konferenciát szervez a humán tudományok alap-, mester-, valamint doktori képzésben résztvevő hallgatói számára. A magyar nyelvű előadásokat a következő területeken várjuk: irodalomtudomány, filmtudomány, színháztudomány művészetelmélet, nyelvtudomány, médiatudomány és kultúratudomány. A szekciók kialakítása a jelentkezések függvényében történik.
A konferencia időpontja: 2014. november 7–8., helyszíne az Eötvös József Collegium (1118 Budapest, Ménesi út 11–13.)
A konferencia plenáris nyitóelőadását Prof. Dr. Szegedy-Maszák Mihály, Széchenyi-díjas professor emeritus tartja Összművészet: kísértés vagy kudarc? címmel.
A konferenciára olyan tematikájú előadásokat várunk, amelyek többek között az irodalomtörténeti korszakok, műfajok, alkotások, illetve különböző kultúrák, nyelvek, ideológiák és diszciplínák közötti kapcsolatokkal foglalkoznak. Az előadások olyan kérdéseket tárgyalhatnak, mint például az úgynevezett magas- és tömegkultúra közötti átjárások, a fordítás, az interkulturalitás vagy a műfajváltások problémaköre. Szívesen látunk a témához kapcsolódó konkrét esettanulmányokat, valamint általános igényű, elméleti állásfoglalásokat is. A konferencia legfőbb célja, hogy a különböző tudományterületek képviselői között aktív és termékeny gondolatcsere alakuljon ki.
A beérkező absztraktok bírálatát neves egyetemi oktatók végzik. Az előadások 20 percesek, melyet 10 perc vita követ. Az absztraktokat legfeljebb 2000 leütés terjedelemben az atjarasok@gmail.com címre várjuk. Jelentkezési határidő: 2014. október 13. éjfél.
Igény esetén a Collegiumban kedvezményes szálláslehetőséget tudunk biztosítani.
Az előadások szerkesztett és válogatott anyagából konferenciakötet megjelentetését tervezzük.


Feltöltő: Laczi Anikó | Feltöltve: 2014.09.05 21:06 | kategória: egyéb programlehetőségek


Belepes ikon

BejelentkezésElfelejtettem a jelszavam!

Felvételi ikon

Felvételi

Jelentkezz te is a Luther
Otthon - Szakkollégiumba!

Részletek »


Belepes ikon

Archívum

2015. open   2015 ( 6 )

2014. open   2014 ( 39 )

2013. open   2013 ( 62 )

2012. open   2012 ( 1 )

2010. open   2010 ( 1 )jobb szegely