Luther Otthon - SzakkollegiumSpiritualitás

 Van-e szándék?

 Kollégiumunknak sokszor kiemelt előnye az összetartó közösség, a családias hangulat. Budapesten kevés helyen lehet ilyen jó társaságot találni. Mégis, nem ez az, ami a legkülönlegesebb a koliban; aki különlegessé teszi, az maga az Úr Jézus. Neked is lehetőséged van találkozni vele, ha részt veszel lelki alkalmainkon.

 Minden héten tartunk áhítatot, amik után lehetőség van maradni és beszélgetni még a korosztályunkat foglalkoztató elméleti és gyakorlati hitkérdésekről. A tanév kezdetén és végén, valamint karácsonykor úrvacsorás istentiszteletet tartunk, de reménység szerint a következő évtől már havonta lesznek úrvacsorai alkalmaink. Évente egyszer (általában a böjti időszakban) csendeshétvégén vehetnek részt a kollégium lakói. Advent idején szokássá vált a vasárnap esti gyertyagyújtás és elcsendesedés, alkalomadtán pedig imaközösségben is együtt lehetünk egymással és Jézus Krisztussal.

  Az igei alkalmakat az otthonlelkész, Grendorf Péter tartja, aki egyben az angyalföldi evangélikus gyülekezet lelkésze is. Ez a gyülekezet van legközelebb hozzánk, így előfordul, hogy vasárnap egész kis csapat indul a koliból, hogy részt vehessen a vasárnapi istentiszteleten. Itt mindig nagy szeretettel látnak minket, úgyhogy ha Pesten töltöd a hétvégét, érdemes ide jönni istentiszteletre ;) Szerdánként pedig az egyik templom alatti teremben gyűlik össze néha 20-nál is több fiatal felnőtt, hogy a Magvetés Bibliakör keretében minél többet megtudjon arról, kicsoda Jézus, és hogy mai világunkban hogyan tudjuk Őt követni. Ennek a vidám és összetartó közösségnek tagja több kolis is, de nagyon örülnénk, ha még többen járnánk rendszeresen!

Lelkészünkkel persze nem csak az igei szolgálatok során lehet találkozni, hanem (leginkább előzetes egyeztetés után) személyes beszélgetésre is lehetőség van.

 

Lelki alkalmainkon nem kötelező a részvétel, de szívből ajánljuk mindazoknak, akiket őszintén érdekel, kicsoda Jézus Krisztus. Azokat pedig, akik már hitben járnak, azért várjuk nagy szeretettel, mert hitünket csak közösségben tudjuk igazán megélni, és így tudunk megmaradni az Úrban. Élő Istenünk mindenkit hív, mindegy, milyen élethelyzetben és körülmények között vagyunk. A kérdés az, hogy meghalljuk ezt a hívást, és van-e szándék, hogy elinduljunk felé?

 

 

 

 


Felelős szerkesztő: Garai Szilvia

Belepes ikon

BejelentkezésElfelejtettem a jelszavam!

Felvételi ikon

Felvételi

Jelentkezz te is a Luther
Otthon - Szakkollégiumba!

Részletek »


jobb szegely