Luther Otthon - SzakkollegiumSzakkollégium

Csatolt fájlok

LMSZK - 2013/2014.évi összefoglaló ( méret: 18.77 kb )
letöltés

 

A Luther Márton Szakkollégium 2000-ben indult, 2012 szeptemberében nyerte el jelenlegi formáját. Alapvető célja a leendő evangélikus értelmiség, illetve vezetői réteg kinevelése. A kollégium jellegéből fakadóan a szakmai programok között ezért olyan általános érdeklődésre számot tartó kurzusok szerepelnek, melyek bármilyen területen tanulmányokat folytató diáknak hasznosak lehetnek a későbbiekben.
A legnépszerűbbek ezek közül - a teljesség igénye nélkül - a Protokoll, a Kommunikáció és Retorika  kurzusok, de szerepel a kínálatban vezetőképző tréning és félévente változó, úgynevezett "látókörbővítő kurzusok". A látókörbővítő kurzusokat a kollégiumon belüli 4 csoport szervezi meg, mely tartalmaz egy előadást és egy gyakorlati alkalmat. A 4 csoport: bölcsészet-művészet, matematika-fizika, biológia-kémia és nem utolsó sorban társadalomtudomány-gazdaság-jog.
Szakkollégiumunk speciális jellegét az adja, hogy szinte minden szakterület képviselői megtalálhatóak hallgatóink sorában, ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne biztosítanánk teret a szakmai elmélyülésnek. A felsőbb évfolyamos diákok külső konzulens vezetésével úgynevezett műhelymunkát készítenek saját szakterületük valamely szűkebb témájából, ami akár majd TDK dolgozat vagy szakdolgozat alapjául is szolgálhat.
Fontosnak tartjuk továbbá, hogy hallgatóink evangélikus öntudatát is elmélyítsük. Ezt a célt szolgálja az első évfolyamosoknak szervezett Vallástörténet kurzus, illetve a látókörbővítő kurzusaink egy része is.
A szakkollégium önszerveződő, s így sok lehetőséget biztosít egyéni kezdeményezések kibontakozására. Ebben segítenek az újonnan kialakult csoportok, melyek önkéntességre buzdítanak, vagy a kollégium marketingével foglalatoskodnak. Ezen felül még vannak kis csoportjaink melyek szívesen látják a lelkes tagokat, és az ötleteket.

A szakkollégium olyan kihívás, mely lehetőséget nyújt a személyes fejlődésre, megtanít a csapatmunkára, s arra, hogy megismerd néhány, talán előtted is ismeretlen kvalitásodat. Csatlakozz hozzánk, tapasztald meg,  milyen érzés részt venni egy tevékeny diákszervezet működésében, miközben Te magad is egyre több tapasztalatot szerzel, és egy összeszokott csapat tagjává válsz!
 
 


Felelős szerkesztő: Bánó Zoltán

Belepes ikon

BejelentkezésElfelejtettem a jelszavam!

Felvételi ikon

Felvételi

Jelentkezz te is a Luther
Otthon - Szakkollégiumba!

Részletek »


jobb szegely