Luther Otthon - SzakkollegiumHírek, események

2019. augusztus

H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       


2019. szeptember

H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      


Közelgő eseményekSZISZ focikupa


Helyszín: Újbudai Sport Centrum | Esemény dátuma: 2013. 05. 01. 10:00

Sziasztok!

Ugye senki nem felejtette a Nagy Dávid barátunk által hirdetett SZISZ focikupát? Ugyanis erre be lett nevezve a koli csapata :) Dávid nekem adta át ennek a technikai jellegű szervezését.
Első körben egy végleges megerősítést szeretnék kérni azoktól akik jönni szeretnének és fognak is ;) Ez elsősorban azért, hogy meglegyen a végleges lista azokról akikre számíthatunk, másrészt pedig, mivel elég sokan jelentkeztetek (sajnos annyira nem sokan hogy két csapatot tudjunk indítani, de még erre azért van ötletem), ezért nem árt ha kicsit szervezettebben működünk, nehogy valakiben tüske maradjon, hogy kevesebbet játszott mint a többiek. Ugyanis elsősorban egy jó mozgás a célunk, másodsorban persze hogy megnyerjük a kupát de ez csak ilyen álomszerű dolog, úgyis alakul ahogy alakul.
Tehát azt szeretném kérni mindenkitől aki jönne szerdán, hogy írjon nekem egy rövid e-mailt, hogy jön és írja le hogy milyen poszton szeret/tud/akar játszani szerdán, hogy ezáltal kicsit meg tudjam szervezni előre a csapatot. Ezt azért is kérem, mert mint ahogy írtam nagyon sok lelkes jelentkezőnk van, így aki nem veszi a fáradtságot egy e-mail írására azt nem tudom elég lelkesnek tekinteni :P

További információk:
Ahogy azt Dávid már írta a torna reggel 10:00-kor kezdődik, és az Újbudai Sport Centrumban kerül megrendezésre. Ide a 7es és 173as buszokkal tudunk a legkönnyebben eljutni. Az út 40-50 perc között mozog forgalomtól függően. Ezért azt javaslom, hogy 3/4 9kor találkozzunk a portán és legkésőbb 9kor induljunk el együtt. Itt van öltöző zuhanyzóval.
A felszerelésről:
Műfüves pálya lévén nem használható stoplis cipő, csak sima talpú, vagy direkt műfüves cipő. Mivel a kolinak nincs saját meze, így egyszínű pólóban lenne ajánlatos menni. Ezt úgy szoktuk megoldani, hogy mindenki hoz magával egy fekete (vagy nagyon sötét) és egy fehér (vagy nagyon világos) pólót, így tudunk alkalmazkodni az ellenfélhez és nem fogjuk összetéveszteni őket a saját csapattársainkkal :) Marsai Ádinak köszönhetően a kolinak van több zsír új focilabdája is, így azt viszünk magunkkal bemelegítéshez stb., valamint szintén Ádi vett egy kapuskesztyűt is, így az is lesz.
Mikor legutóbb láttam a pályát, akkor sátorral volt borítva. Ez azóta a jó időnek köszönhetően lehet hogy változott és szabadtéri lett. Mindenképpen időjárásfüggően készüljünk. Emellett egy fontos dolog még (aki úgy érzi) egy hosszúnadrágra gondolni, ugyanis a műfüvön való elesés elég szép horzsolásokat tud okozni (csak nézzétek meg a lábamat akit érdekel :) ). Persze ez csak egy ajánlat, rajtam se lesz hosszúnadrág, de nekem már úgyis mindegy :)

Még egy dolog: Elvileg 16:00-ig tart az egész esemény. Így ennek megfelelően készüljetek enni-innivalóval, bár van a pálya közvetlen szomszédságában egy büfé is üzemel.

Elsőre röviden (na jó hosszan) ennyi. Kérlek titeket írjátok meg az emailt nekem. Bármi kérdés óhaj-sóhaj szintén nekem jöhet :)

Nem akartam szájbarágósra venni a dolgokat, de le akartam írni a legfontosabbakat. :)

További szép napot,
Matesz


Feltöltő: Laczi Anikó | Feltöltve: 2013.04.30 09:34 | kategória: egyéb programlehetőségekkommunikáció kurzus gyakorlat 2.


Helyszín: kollégium ebédlője | Esemény dátuma: 2013. 04. 29. 00:00

Sziasztok!

A második gyakorlati alkalom időpontja április 29, témája a Testbeszéd és a visszajelzések.

Vezeti ismét Gelleri Luca.

Gyertek bátran!


Feltöltő: Laczi Anikó | Feltöltve: 2013.03.04 22:05 | kategória: szakkollégiumi eseményekLátogatás az amerikai nagykövetségen


Helyszín: V. ker. Szabadság tér 12. | Esemény dátuma: 2013. 04. 24. 15:30

A társadalom-gazdaság-jog csoport következő alkalmának részletei:

Laczkó Bence bővebb információival:
 

Sajnos csak 15 főt tudnak fogadni velem együtt, tehát az első 14 jelentkező, aki biztosra mondja, hogy jó neki az időpont, tud jönni. Fontos, hogy ha valaki visszamondja, jövő héttől már nem tudunk mást betenni helyette. Indítok egy szavazást a Jelenlegi lakókban ezzel kapcsolatban. A határidő vasárnap dél. Ha addigra nem telik be minden hely, a nem szakkolisoké a terep, ők vasárnap déltől hétfő reggel 8-ig tudnak jelentkezni. Aki nincs fent Facebookon és jönne, az írjon nekem egy e-mailt.

És akkor arról, hogy hogy is nézne ki a látogatás (átadva a szót a követség egyik illetékesének):

1. Beléptetés a követségre – itt majd le kell adni a mobilokat. IGAZOLVÁNY MINDENKINÉL LEGYEN, különben nem jöhetnek be.

2. Felkísérjük magukat az első emeleti konferencia terembe, és itt egy kollégám a politikai osztályról tart maguknak egy ismertető előadást, a követség működéséről, a kormánnyal, magyar szervekkel való kapcsolatokról, stb. utána lehet tőle kérdezni. Ez kb. 30 perc

3. Utána kilépünk a követség főépületéből, és átvonulunk a Bank Centerbe. Itt is van beléptetés, ráadásul külön Bank Centeres-követségis belépőt kell majd kérnünk, az igazolványt itt is elveszik. Viszont nem kell leadni a mobilt.
4. A Közkapcsolati Osztály DVC szobájában tart ismertetőt a közkapcsolati osztályt vezető tanácsos asszony és/vagy a sajtóattasé/kultúrattasé. Itt is tehetnek fel kérdéseket.

Ha lesz pontos kezdési és koliból indulási időpont, jelentkezem.

Bence


Feltöltő: Laczi Anikó | Feltöltve: 2013.04.08 09:42 | kategória: csoportalkalmakkommunikáció kurzus gyakorlat 1.


Helyszín: kollégium ebédlője | Esemény dátuma: 2013. 04. 22. 00:00

Kedves Mindenki!

Az áprilisi alkalmak változatosságát biztosítandó 22-én egy gyakorlati alkalom következik: Gelleri Luca vezetésével.

Címe: Kommunikációs helyzetgyakorlat

Várunk szeretettel!


Feltöltő: Laczi Anikó | Feltöltve: 2013.03.04 22:06 | kategória: szakkollégiumi eseményekMPTA Koli Hétvége


Helyszín: 1121 Budapest, Eötvös út 35. | Esemény dátuma: 2013. 04. 20. 14:00

Programajánló Csongortól:

részletek Csongor levelében...

Protestáns Felsőoktatási Szakkollégium

Koli hétvége


Feltöltő: Laczi Anikó | Feltöltve: 2013.04.18 10:01 | kategória: egyéb programlehetőségekX. Simonyi Konferencia


Esemény dátuma: 2013. 04. 16. 13:00

Újabb áprilisi konferencia-lehetőség:

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Simonyi Károly
Szakkollégiuma 10-dik alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb, kizárólag
hallgatók által szervezett szakmai konferenciáját.

2013. április 16-án,kedden 13:00-tól kerül megrendezésre a X. Simonyi Konferencia. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának szakkollégistái számos érdekes előadással várják az érdeklődőket. A részvétel ingyenes, de kötelező az előzetes regisztráció. A regisztrált résztvevők között a délután folyamán egy SMART Monitort sorsolnak ki!
Szoftverfejlesztés a repülőgépiparban - Azaz miért nem kell félnünk a szoftverhibáktól repülés közben
A mai korszerű repülőgépekben szinte mindent elektronika vezérel, ahol egyetlen hiba akár a gép elvesztéséhez is vezethet. Az irányításukért felelős szoftvereket éppúgy emberek fejlesztik, ahogy a mindenki által ismert (és bugos) asztali, mobil ill. webes alkalmazásokat. Talán sokakban felmerül a kérdés, hogy miért merjük mégis rájuk bízni az életünket. Tovább a cikkre »
Készen a háborúra
Az informatikai háború olcsóbb a bombázásnál, de a kár akár a többszöröse is lehet. Ebben a harcban a CrySys képviseli az akciófilmes értelemben vett jófiúkat, méghozzá nagy sikerrel. Európa számítógépes hálózata jó kezekben van. Tovább a cikkre »
Építkezzünk atomi méretekben!
Ki ne szeretne Legózni? Már gyerekkorunktól fogva bennünk van az alkotóvágy. Azonban míg mi kis műanyag elemekből építettünk különféle tárgyakat, addig a nanotechnológia kutatói a tárgyat alkotó atomokból építkeznek. A technika rengeteg új lehetőséget rejt magában, azonban rengeteg emberi és anyagi erőfeszítést igényel. Így joggal merül fel a kérdés: vajon megéri? Tovább a cikkre »

Elérhetőség

Bármilyen, Simonyival kapcsolatos kérdés esetén írj az info@simonyi.bme.hu címre. További elérhetőségeinket pedig a honlapon találod az Elérhetőség menüpont alatt.


További témák és információ:

konferencia.simonyi.bme.hu
Üdvözlettel:
A szervezők


Feltöltő: Laczi Anikó | Feltöltve: 2013.04.10 10:18 | kategória: egyéb programlehetőségekkommunikáció kurzus 6.


Helyszín: kollégium ebédlője | Esemény dátuma: 2013. 04. 15. 19:30

Üdvözlet az Olvasónak!

A második áprilisi előadás témája és előadója még szavazás alatt áll, de érdekesnek ígérkezik:)

Időpontja: április 15.

 


Feltöltő: Laczi Anikó | Feltöltve: 2013.03.04 22:01 | kategória: szakkollégiumi eseményekStart Four Business 2.


Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem E épület III. előadó | Esemény dátuma: 2013. 04. 15. 16:30

Start Your Business – Beszélgetés sikeres magyar vállalkozókkal


Saját vállalkozás indításán gondolkozol? Kíváncsi vagy mi a siker titka?


Gyere el a Start Your Business Program első alkalmára a Budapesti Corvinus Egyetem C épületének VII. előadójába március 26-án (kedden) 18.10-kor és találkozz sikeres magyar vállalkozókkal, akik elmesélik saját élményeiket és tanácsokat adnak egy sikeres vállalkozás beindításával kapcsolatban!


A Start Your Business Program két előadásból áll:

II. A növekedésnek indult vállalkozás lendületének fenntartása – április 15. (hétfő) 16:30, E. III. ea.

Részletes program az alábbi linken található:

http://finance.uni-corvinus.hu/index.php?id=start_your_business#c57056


A program regisztrációhoz kötött, amit pedig a következő linken lehet megtenni:

http://www.uni-corvinus.hu/?stb_regisztracio


Várunk Mindenkit szeretettel!


Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék és Heller Farkas Szakkollégium
 


Feltöltő: Laczi Anikó | Feltöltve: 2013.03.18 09:07 | kategória: egyéb programlehetőségekDemokrácia deffenzívában


Helyszín: Nemzeti Színház Kaszás Attila terme | Esemény dátuma: 2013. 04. 14. 11:00

Kedves Szakkollégisták!

A következő eseményt szemeltük ki nektek (no meg magunknak) a társadalom-gazdaság-jog csoporttal:

Mapping Democracy: Demokrácia deffenzívában

Pódiumbeszélgetés élő közvetítéssel Budapest, München és Moszkva részvételével

A Goethe Intézet „Mapping Democracy“ címmel induló, négyrészes programsorozata a demokrácia jövőképességét veszi górcső alá. Összesen négy alkalommal, Münchenben és két másik városban, élő videokonferencia keretében vitatkoznak szakemberek egymással és a közönséggel. Április 14-én Budapest és Moszkva kapcsolódik be a vitába.

A beszélgetés résztvevői Budapesten
Mundruczó Kornél (film- és színházi rendező), Nádasdy Àdám (nyelvész, költő, műfordító)
Moderátor: Eszter Babarczy

Kicsit bővebben itt:
http://www.goethe.de/ins/hu/bud/ver/hu10576038v.htm

A helyszín a Nemzeti Színház Kaszás Attila terme. Az időpont, amint látjátok, egy vasárnapi nap. 11-kor kezdődik és 1-kor ér véget a rendezvény. Arra szeretnélek kérni titeket, hogy amennyiben nem felel meg az időpont, ezt vasárnap estig jelezzétek felém e-mailben.

Bence


Feltöltő: Laczi Anikó | Feltöltve: 2013.03.12 10:54 | kategória: csoportalkalmakTáncház


Helyszín: 1126 - Kiss János altábornagy utca 40 | Esemény dátuma: 2013. 04. 12. 20:00

Újabb izgalmas programlehetőség Domi tolmácsolásában:)

 

Sziasztok!

Egy kedves barátnőm zenekara (Kalapos Folk Band) április 12-én 20:00-kor szervez egy táncházat.
Helyszín: az ELTE-TÓK alatt nyílt bisztróban lesz (1126 - Kiss János altábornagy utca 40.).
Az erről szóló plakátot ki is tettem a faliújságra és ide is feltöltöm, hátha érdekel valakit a program. :)
(egy kis kedvcsináló a zenekarról: http://www.youtube.com/watch?v=ajeCth6S0EQ)

Domi
 


Feltöltő: Laczi Anikó | Feltöltve: 2013.03.26 19:06 | kategória: egyéb programlehetőségek
Belepes ikon

BejelentkezésElfelejtettem a jelszavam!

Felvételi ikon

Felvételi

Jelentkezz te is a Luther
Otthon - Szakkollégiumba!

Részletek »


Belepes ikon

Archívum

2015. open   2015 ( 6 )

2014. open   2014 ( 39 )

2013. open   2013 ( 62 )

2012. open   2012 ( 1 )

2010. open   2010 ( 1 )jobb szegely